"Η ασφάλεια, η αμεσότητα και η αξιοπιστία αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του τμήματος παραγωγής και επισκευής εμβόλων αέρος της εταιρείας μας."

 

Η Airblock ΕΠΕ αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του εξοπλισμού παραγωγής πεπιεσμένου αέρα, προμηθεύοντας υψηλής ποιότητας αεροσυμπιεστές και συναφών εξαρτημάτων που αφορούν τη διανομή και επεξεργασία του. Επιπλέον, η  Airblock επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση του προσωπικού και στην ανάπτυξη νέων διαδικασιών, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της, ώστε να καλύπτει τις όλο και περισσότερο αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας. 

Η εταιρεία, από την έναρξή της, έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο τμήμα παραγωγής εμβόλων αέρος, το οποίο διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για κατεργασία ακριβείας και απαρτίζεται από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Ο συνδυασμός των παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή εμβόλων υψηλών επίπεδων ασφαλείας, αντοχής, αξιοπιστίας και λειτουργικότητας.

 

Συναρμολόγηση εξαρτημάτων κατά τη διαδικασία παραγωγής

 

Βασικές λειτουργίες του τμήματος παραγωγής εμβόλων αέρος

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του τμήματος παραγωγής, είναι ο χρόνος κατασκευής και παράδοσης  εμβόλων, ο οποίος είναι αλληλένδετος με τους γρήγορους ρυθμούς που απαιτεί η αγορά της βιομηχανίας / βιοτεχνίας και ο κλάδος της κατασκευής. Η κατασκευή των εμβόλων αέρος πραγματοποιείται με δύο τρόπους: Ο πρώτος τρόπος αφορά τη μαζική παραγωγή εμβόλων από το μηχανουργείο της Airblock, το οποίο διαθέτει CNC τόρνο, με τη βοήθεια του οποίου, το τμήμα καταφέρνει να κατασκευάζει έμβολα με γρήγορους ρυθμούς και ακρίβεια. Ο δεύτερος, αφορά τη δημιουργία πιο εξειδικευμένων εμβόλων (έμβολα ειδικών απαιτήσεων) και κατασκευών, όπου εκεί χρησιμοποιείται ο χειροκίνητος τόρνος προηγμένης τεχνολογίας. Χάρη λοιπόν σε αυτή τη δυνατότητα, αλλά και στο μεγάλο απόθεμα πρώτων υλών και ανταλλακτικών, η Airblock καταφέρνει  να κατασκευάζει οποιοδήποτε έμβολο αέρος ζητηθεί, με υψηλή ποιότητα, απόδοση και αντοχή.

Μία επιπλέον υπηρεσία που παρέχεται, είναι ο έλεγχος και η επισκευή εμβόλων όλων των κατηγοριών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, τα οποία παρουσιάζουν κάποιο ελάττωμα. Σε αυτή την περίπτωση, αξιολογείται εάν το έμβολο χρήζει επισκευής ή άμεσης αντικατάστασης (μέσω νέας υλοποίησης), σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Εάν απαιτείται  επισκευή, λαμβάνονται υπόψιν οι προδιαγραφές του κατασκευαστή, οπότε, είτε επιδιορθώνεται και επιστρέφεται πλήρως λειτουργικό στον πελάτη, είτε παρέχονται εναλλακτικές προτάσεις αντικατάστασης.

 

Διαδικασία κατασκευής εμβόλων αέρος

 

Τελευταία, όμως εξίσου σημαντική παρεχόμενη υπηρεσία, είναι ο τεχνικός και ποιοτικός έλεγχος όλων των παραγόμενων εμβόλων, αλλά και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στις παραπάνω υλοποιήσεις, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ISO15552, 6432 και 21287. Στη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου, διασφαλίζεται ότι το παραγόμενο έμβολο είναι κατασκευασμένο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και απόδοσης. Σε αυτή του ποιοτικού ελέγχου, εξετάζονται διεξοδικά, σε διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, οι διαστάσεις, οι επιφάνειες και όλες οι  σημαντικές παράμετροι του εκάστοτε εμβόλου, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι ακολουθούνται σωστά όλες οι διαδικασίες παραγωγής και ότι το τελικό προϊόν βρίσκεται εντός των απαραίτητων προδιαγραφών που ορίζονται κατά ISO.